ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ της Via Ferrata στην Κόνιτσα

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ της Via Ferrata στην Κόνιτσα

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ της Via Ferrata στην Κόνιτσα

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ της Via Ferrata 3-4 Αυγούστου 2019.
Έφτασε ο καιρός για το απαραίτητο σερβις στην αγαπημένη μας διαδρομη..
Όσοι πιστοί προσέλθετε!
Για αυτό το διάστημα θα υπάρχει εξασφαλισμένη διαμονή για όσους έρθουν από μακριά αλλά και για οσους παρουσιαστούν από την ντόπια κοινότητα και θέλουν να πιουν μια μπύρα (κι όχι μόνο μια)..
Περισσότερες πληροφορίες με προσωπικά μηνύματα και αργότερα στον ιστότοπο.
Σκοπός πέραν από το έργο, να περάσουμε καλα.


ΥΓ. Διαδώστε το μήνυμα.

 

Λίγα λόγια για την Via Ferrata στην Κόνιτσα:

Η VF είναι μια μικτή διαδρομή πεζοπορίας και σκαρφαλώματος με ασφάλιση συρματόσχοινου διάρκειας 3.30′ ως 5 ώρες ή το καλοκαίρι περίπου 3.00.

Η Via Ferrata ξεκίνησε αρχικά από τη μεγάλη θιβετιανή γέφυρα, το 2010, που φτιάχτηκε ως «αναπαλαίωση» παλιάς ξύλινης γέφυρας που υπήρχε εκεί το 1938. Λίγο αργότερα προστέθηκαν και άλλα κομμάτια ώστε να γίνεται μια κυκλική διαδρομή γύρω από τον Αώο ποταμό.

Η διαδρομή ξεκινά είτε από το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας και καταλήγει σε αυτό. Αρχικά ακολουθείται ο δρόμος μέχρι το φράγμα του ποταμού, ύστερα συνεχίζει μέχρι εκεί που ο δρόμος συναντά το παλιό μονοπάτι και 200 βήματα αργότερα λοξεύει αριστερά. Στην είσοδο υπάρχουν σήματα κόκκινα και κόκκινα/μαύρα τα οποία μετά σημαίνουν όλη τη διαδρομή. Οι συνδυασμοί εκτελέσεις είναι τέσσερις:
1ος Γεφύρι Κόνιτσας-Γεφύρι Κόνιτσας, 4-5 ώρες,
2ος Γεφύρι Κόνιτσας-φράγμα (μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες), 3.30’-4 ώρες,
3ος φράγμα-φράγμα, 2.30-3 ώρες και
4ος φράγμα- Γεφύρι Κόνιτσας, 4 ώρες.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η στάθμη του νερού είναι χαμηλή, στο ύψος του φράγματος μπορείτε να διασχίσετε το ποτάμι και να ξαναβεθείτε από την πλευρά του δρόμου. Αυτό μπορεί να γίνει ή πάνω από το τσιμέντινο φράγμα ή από το νερό λίγο πριν το φράγμα.

Η διαδρομή περιλαμβάνει τρεις γέφυρες. Η πρώτη μήκους 7 μέτρων διασχίζει το ρέμα Γράβος, η δεύτερη μήκους 17 μέτρων και ύψους 40-50 μέτρων διασχίζει τον Αώο και η τρίτη μήκους 5 μέτρων γεφυρώνει ένα κενό σημείο της διαδρομής κοντά στο Γεφύρι Κόνιτσας.

Η διαδρομή μπορεί να χωριστεί σε τέσσερα μέρη: 1ον μέχρι και την θιβετιανή γέφυρα, όπου ξεκινά με μονοπάτι απίστευτης ομορφιάς, ακολουθεί η 1η γέφυρα και μετά από σύντομα απόοτομα κομμάτια με σχοινιά καταλήγει στη θιβετιανή γέφυρα.
2ον μετά τη γέφυρα, υπάρχει μικρό τμήμα συρματόσχοινων και ακολουθεί πεζοπορική διαδρομή μέχρι την περιοχή/ρέμα Ασπρόλακκος.
3ον μετά το ρέμα η διαδρομή ανηφορίζει και μπαίνει σε κομμάτι με εκτεταμένα συρματόσχοινα μέχρι να συναντήσει το ξεχασμένο μονοπάτι Κόνιτσας-Ελεύθερου! Και να κατηφορίσει αργότερα προς το ποτάμι και τελικά να καταλήξει στο φράγμα.
4ον μετά το φράγμα ακολουθεί πεζοπορία δίπλα στην κοίτη που διακόπτεται με σύντομα περάσματα συρματόσχοινων (όταν η στάθμη του νερού είναι μέση/υψηλή). Κοντά στην Κόνιτσα συναντιέται και η τρίτη γέφυρα με το τελευταίο πέρασμα συρματόσχοινου ακριβώς κάτω από την πέτρινη γέφυρα.

Συνιστώμενες εποχές είναι η Άνοιξη, Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο αν και έχουν γίνει πολλές επαναλήψεις και το Χειμώνα. Το Καλοκαίρι ένα πρωινό ξεκίνημα συνιστάται ανεπιφύλακτα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοiνωνήστε εδω
Πηγή: https://www.facebook.com/ViaFerrataKonitsa/

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *